Isnin, 2 Mei 2011

Passport

Di hari isnin yang cuti ni, aku terpaksa bangun pagi2 n p kulim untuk buat passport.. Sbb kat Kedah arini working day.. Nasib baik la penang kat sebelah kedah ja..hehe..

Sampai2 tengok2 dh penuh org kat dalam immegresen tu.. So aku belek2 la passport aku yang lama, tahun 1995 punya.. Time tu aku darjah 5..

Yang bestnya tentang passport yang lama, nama aku MASTER MUHAMAD ASYRAF.. Pekerjaan STUDENT.. Patut la aritu aku p buat master in computer science..hahaha.. Gambaq aku tu mmg muka orang x bersalah.. Tp kat dada aku mcm ada TATU.. Gila ganas..haha.. Time ni still xdak signature, guna cap hari ja.. Tp apa yg dia tulih kat sebelah kanan cap jari tu? RIP??

Passport yang baru xdak dh gelaran MASTER.. Cis

Anyway, passport ni siap dalam masa sejam seperti yang dijanjikan.. Pengurusan di kaunter kerajaan is getting better and better.. Orang kat pejabat sana sgt2 sopan dan peramah..

Kebetulan kaunter yang no aku dipanggil tu seorang awek, mula2 dia tanya 168 ni betoi ka.. Aku dok pikiaq apa benda no tu.. Dia tunjuk tinggi, aku cakap betoi ja la, aku pun xtau tinggi brapa kan.. Pastu dia tanya plak G312266 ni betoi la.. Lg la aku pelik no apa tu.. Rupanya no surat beranak..hahaha.. Aku kata la “Sy x igt no surat beranak”.. Member pun senyum sambil jelir lidah.. Cis Saja nk pekena aku la tu..haha..

Crita tambahan plak.. Sementara aku tunggu sejam, aku brekfes kat kedai sebelah tu.. Skali ternampak satu iklan

Oooo.. Rupanya Penang ni ada Official Drink.. Baru aku tau..X pernah plak minum..hahahaha..

Oleh sebab dia tunjuk negeri punya official drink, aku nk tunjuk jugak aku punya official drink.. Ayaq Daun Bidara..hahahaha

3 ulasan:

  1. air daun bidara tu pe dia??? mcm minum air daun yg pahit je...eeeuuuu..

    BalasPadam
  2. myra : air daun bidara.. org buat untuk mandi mayat..hehe..

    qemm : hi master qemm..hahaha..

    BalasPadam